Asverstrooiing

Asverstrooiing

De Reede van Texel is een ideale historische plek voor een waardige asverstrooiing of bijzetting van een zouturn. U heeft het schip voor uw groep alleen. U bepaalt zelf hoe de asverstrooiing of bijzetting wordt uitgevoerd.

 Voorbeeld van een asverstrooiing op zee:

 Na een kort welkom aan boord door de schipper varen we op de motor de haven uit. De bemanning hijst de fok en we varen in stilte naar ruim water  Na het luiden van de scheepsbel is er een korte plechtigheid, die door uzelf wordt verzorgd. Daarna wordt de as verstrooid. Bloemblaadjes worden nagestrooid. De scheepsbel luidt ter afsluiting van de plechtigheid.

Daarna hijsen we gezamenlijk het grootzeil en varen  ter afsluiting nog een keer langs de verstrooiplek. Het is dan tijd voor een kop koffie of thee en afhankelijk van de omstandigheden vervolgen met nog een stukje varen of terug naar de haven met eventueel een hapje  en een drankje. In de week erop ontvangt u een aantal herinneringskaartjes met de coördinaten van de verstrooiplek en eventueel een eigen tekst of gedicht.

 

Opmerkingen

Een asverstrooiing volgens dit voorbeeldprotocol duurt, afhankelijk van de omstandigheden circa 2 uur.

Hapjes en dranken aan boord kunnen worden geregeld  met een cateringbedrijf.

 

Prijsindicatie:

Een verstrooiing volgens bovenstaand  protocol van 2 uur zonder catering, kost € 295,-

Voor verdere informatie en afspraken kunt u contact opnemen via e-mail of telefoon.

 

 

Deze pagina is nog in bewerking.