Meteen naar de inhoud

Meerdaagse waddentochten

Er zijn vier 3-daagse tochten ingepland waarop u kunt inschrijven als persoon of personen.
De prijs is inclusief volpension. Er zijn kooien beschikbaar voor maximaal 10 passagiers.

Zie voor een datum de agenda voor juni  juli  augustus september 

Voor boekingen kunt u terecht in de agenda van de VVV.

Bent u geiïnteresseerd in een meerdaagse tocht voor uw eigen groep, raadpleeg dan onze wal-schipper via de scheepstelefoon: 06-51794992.

© Klaas Wiersma

Een echt zeilavontuur

Voor meerdaagse tochten is er een keur aan mogelijkheden. Vanuit de haven van Oudeschild kunnen we koers zetten richting Vlieland, Terschelling, Harlingen of het IJsselmeer afhankelijk van de wind. Als we overstag gaan in de geulen is het even werken geblazen. Daarna is het weer rustig en voel je hoe de wind de zwaar gebouwde botter door de golven trekt. Als er behoefte is aan rust en ruimte kunnen we ook op het wad blijven. Bij laag water wadlopend het leven op een drooggevallen zandplaat ontdekken en´s avonds de zon in de zee zien zakken. De weidsheid, de wind en natuur. Als vanzelf haal je diep adem.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we hoe we uw zeiltocht met een maximum van 10 personen kunnen realiseren.

Droogvallen

Ons vaargebied, de Waddenzee, is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het is dan ook het grootste getijdensysteem ter wereld, waar natuurlijke processen ongestoord kunnen plaatsvinden. De stromingen van het zeewater, de getijden, de wind en andere natuurkrachten zorgen voor een dynamisch landschap.

Als wij met de Texelstroom gaan droogvallen voltrekt zich het wonder van de leeglopende zee. De vogels komen dichterbij en stukje bij beetje valt de plaat droog. Is het water ver genoeg gezakt, dan gaan we van boord om dit adembenemende landschap te ontdekken. Zoeken naar kokkels, een wandeling maken of dichtbij het schip genieten van de unieke omgeving.