Skip to main content

Voel je voor een dag scheepsloods

Vallen, schoten en 'opschieten'

Loodsbotter Texelstroom is met haar traditionele uiterlijk een prachtig schip voor een mooie dag op het Wad. Afhankelijk van het tij kunnen we actief zeilen, zeehonden kijken of het anker uitgooien onder de luwte van een zandplaat. Onze ervaren bemanning maakt je graag wegwijs in een wereld waar touwen geen touwen heten, maar vallen en schoten. Vraag ze ook of ze kunnen 'opschieten'.

  Dagtochten

  Je bent op Texel, wat ga je doen? Een tocht met de Loodsbotter natuurlijk! Je beleeft niet alleen een unieke ervaring, maar je helpt ook mee om dit varende erfgoed in stand te houden. Het schip wordt onderhouden en bemand door uitsluitend vrijwilligers. Stap in Oudeschild aan boord bij de historische loodsbotter Texelstroom voor een vaartocht over de Waddenzee. Ten tijde van de VOC stond dit vaargebied bekend als de Reede van Texel. Dit was een belangrijke rustplaats voor oorlogsschepen, vissersboten en handelsschepen.

  De kosten van een dagtocht (twee uur) bedragen €35- per persoon inclusief koffie, thee, koek én… spannende verhalen over de Rede.

   Avondtochten

   Net als bij de dagtochten, maken we tijdens de avondtochten zoveel mogelijk gebruik van de stroming en de wind, net als vroeger. Steek de handen uit de mouwen en help de bemanning mee de zeilen te hijsen. Misschien zie je wel een zeehond naast de botter opduiken. Lekker achteroverleunen en de zon in de zee zien zakken, mag natuurlijk ook.

   Op dit moment staan er geen avondtochten in de planning maar... voor een groep van minimaal 8 personen kunnen wij wel in overleg een romantische avondtocht organiseren. 06-51794992

    Asverstrooiing

    Wil je voor je dierbare een mooi en gedenkwaardig afscheid op zee, bel naar de scheepstelefoon 06-51794992 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie over de mogelijkheden. Samen bepalen we hoe een tocht met asverstrooiing kan verlopen.

    Veelgestelde vragen

    Moet je zeilervaring hebben?

    Zeilervaring is niet noodzakelijk, maar passagiers met spierballen mogen meehelpen de zeilen te hijsen.

    Is de Loodsbotter geschikt voor minder-validen?
    Je moet enigszins goed ter been zijn om van en aan boord te stappen. Het is schip is helaas niet rolstoelvriendelijk.
    Is het dragen van een zwemvest verplicht?
    De kapitein bepaalt per tocht en per passagier de benodigde veiligheidsinstructies. Uiteraard zijn er voldoende zwemvesten aan boord.
    Mogen honden aan boord?
    Het schip is niet echt geschikt voor honden. Overleg eventueel vooraf met de bemanning.
    Krijg je je geld terug als de tocht niet doorgaat?
    Indien we niet kunnen uitvaren, dan krijg je je geld terug.
    Is er een toilet aan boord?
    Voor de hoge nood is er een toilet aan boord.
    Hoeveel personen kunnen er maximaal mee?
    De Loodsbotter is geschikt voor maximaal 12 passagiers.