Skip to main content

Mooie zeiltocht
voor avonturiers

Ons vaargebied, de Waddenzee

De Waddenzee is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en is het grootste getijdensysteem ter wereld. De stromingen van het zeewater, de getijden, de wind en andere natuurkrachten zorgen voor een dynamisch en afwisselend vaargebied.

  Groepstochten

  Ben je op zoek naar een origineel uitje voor familie, vrienden of collega’s? Boek een tocht met de loodsbotter. We kunnen maximaal 12 passagiers meenemen, ideaal voor een klein gezelschap! Afhankelijk van weer en wind, bepalen we een mooie route. Ruig als het kan, rustig als het moet. We werken met vrijwilligers die allemaal zeer bedreven zijn in het reilen en zeilen van de loodsbotter. Maar meehelpen mag en kan altijd.

  De kosten van een groepstocht (drie uur) bedragen €400,- inclusief koffie, thee, koek. Wil je langer varen, of bijvoorbeeld lunchen aan boord, dan maken we een offerte op maat.

   Meerdaagse tochten

   Het heuse zeeleven kun je pas echt ervaren als je dag en nacht aan boord bent. Overdag varen we uit naar bijvoorbeeld Harlingen om vervolgens de oversteek te maken naar andere Waddeneilanden. Droogvallen, wachten op gunstig tij, zeehonden spotten, in het donker vuurtorens spotten en sterrenkijken, met een meerdaagse tocht is het allemaal mogelijk. We slapen aan boord.

   Heb je interesse in een meerdaagse groep, raadpleeg dan onze scheepstelefoon: 06-51794992 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Reviews

   Een zeer welbestede middag

   "Afgelopen donderdag, 27 juni , hebben we een twee uren durende vaartocht gemaakt met de vm loodsbotter Texelstroom. Mede onder invloed van het prachtige (zeil)weer hebben we een prachtige middag gehad. Mede ook dankzij de zeer vriendelijke bemanning kijken we terug op een zeer welbestede middag. Koffie en koek toe zelfs, wat wil een mens nog meer…..eigenlijk nog maar een ding….de volgende keer bij ons bezoek aan Texel opnieuw aanmonsteren. Dank aan de vrijwilligers die zich sterk maken voor het varend behouden van deze botter, voor hun inzet en de informatie gedurende de reis en de wijze waarop ze de tocht tot een bijzondere gebeurtenis maken."

   Henk Vos, Alphen aan de Rijn
   Fantastische tocht over de Wadden

   "Tijdens Hemelvaart 2024 hebben we met acht dames een fantastische privétocht gehad met kapitein Friso en bemanning Peter, Natascha en Hennie op de Loodsbotter. Friso vertelde stoere verhalen over de geschiedenis van het schip, de Rede van Texel en natuurlijk de VOC-tijd die voor Nederland zo belangrijk is geweest."

   Annelies Bakker, Zandvoort